maandag 18 augustus 2014

Eén van mijn lievelingstaarten blijft nog steeds de overheerlijke frangipannetaart. In mijn middelbaar was er een bakkerijtje waar je heerlijke grote kon kopen met super veel suikerglazuur. Heeeerlijk. Helaas genoeg bestaat deze al lang niet meer dus ging ik zelf op zoek naar DE beste frangipannetaart en ik heb het recept gevonden dat de vroegere bakkerij trots zou maken. Onderstaande foto is de eerste poging en dus nog niet zo verfijnt en mooi. Bij nieuwere versies heb ik gelet op zijn uiterlijk. Helaas heb ik toen geen foto's genomen maar omdat ik gewoon weet dat ik deze in toekomst nog vaak zal maken, mag je rekenen op een betere foto in de toekomst : ) .


Ingrediënten

- Bladerdeeg
- Bloem
- Boter
- Kristalsuiker
- Eieren
- Amandelpoeder
- Bloem
- Melk
- Amandelextract
- Abrikozenconfituur
- Bloemsuiker
- 1 Maraschinokers voor de decoratie
- Eventueel citroen (voor in de suikerglazuur)

0 reacties:

Een reactie posten