zondag 24 augustus 2014

Ik heb even moeten zoeken maar uiteindelijk heb ik het perfecte recept gevonden voor dergelijke koekjes met een stempel te maken. Het is essentieel dat de deeg niet te nat is. Indien het deeg te nat is, zal hij niet alleen blijven plakken maar bestaat er bovendien het risico dat de deeg gaat uitlopen in de oven en hij dus zijn vorm verliest. Dit recept bewaard perfect zijn vorm en levert prachtige koekjes. De sleutel tot succes: het perfecte evenwicht vinden. Dit koekje kan naast vanille smaak ook in andere smaken gemaakt worden zoals chocoladesmaak of amandelsmaak.

Bij deze versie gebruikte ik een gepersonaliseerde stempel met mijn eigen naam en met mijn slogan. Maar ondertussen groeit mijn verzameling aan stempels. Er zullen hier later nog foto's van volgen.


Foto:

- Aan de linkerkant 'Hedy's' koekjes
- Aan de rechterkant: 'A slice of heaven' koekjes
- In het midden: overschotjes die ik gevuld heb met een zelfgemaakte frambozen-perzikenconfituur. Smaakt heerlijk!


Ik versierde enkele koekjes met gekleurde suikerglazuur (met vanillesmaak).

Ingrediënten

- Bloem
- Suiker
- Zout
- Ei
- Vanille extract
- Bloemsuiker
- Rode kleurstof

0 reacties:

Een reactie posten