maandag 1 september 2014

Ik voelde dat het langzaam tijd werd om eens een volledig eigen recept uit te proberen. Tot nu heb ik bestaande recepten uitgeprobeerd waarbij ik vaak een eigen toets aan gaf. Maar deze keer wou ik eens volledig solo gaan. Daarom maakte ik een taart / cake bestaande uit mijn favoriete elementen: banaan en praliné.




De taart / cake


Je kan in de cake perfect zien hoe er verse bananen verwerkt zitten. Persoonlijk vond ik het er wijs uitzien.




Een heerlijk dikke laag slagroom ertussen die verrijkt is met banaanextract voor een extra smaakboost.


Eens iets anders dan gewone ganache. Een heerlijk pralinéganache


Dit werd het eindresultaat.

Ingrediënten
- Verse bananen
- bananenextract
- Ei
- Bloem
- Zuiveringszout
- Bakpoeder
- Room
- Bloemsuiker
- Pralinéchocolade
- Suiker

0 reacties:

Een reactie posten