Zin in een uitdaging en in eens iets anders dan een doorsnee cake of taart? Dan is een mattentaart zeker iets voor je. Gisteren kreeg ik de ambitie om deze iets complexere taart te maken. Deze taart is op zich niet zeer moeilijk om te maken, maar vergt gewoon tijd... veel tijd. Om precies te zijn: 2 dagen. Dit komt omdat de vulling van de taart gedurende een hele nacht moet kunnen uitlekken in een neteldoek alvorens hij verder kan bewerkt worden. Tot nu toe postte ik enkel foto's met het eindresultaat maar omdat ik het een leuke en speciale taart vond, heb ik besloten om de foto's doorheen het maken te posten.
Dag 1: De vulling (de matten) is gemaakt uit de volle melk en de karnemelk en is omhoog gehangen om een nacht uit te lekken.
Dag 2: Hoe de vulling (de matten) er onbewerkt uit ziet nadat het een nacht heeft kunnen uitlekken.
Dag 2: Hoe de vulling eruit ziet nadat de overige ingrediënten aan de matten werden toegevoegd.
Dag 2: De bladerdeeg die gevuld is met de vulling. Er werd inmiddels ook opgeklopte eiwitten met suiker toegevoegd. Dit maakt het geheel witter en egaler.
Dag 2: Bijna klaar voor in de oven. De bovenste laag bladerdeeg werd aangebracht en kreeg een laagje met eierdooier om alles de bladerdeeg mooi te laten glanzen. De gaatjes zorgen ervoor dat er geen lucht zou opstapelen in de taart.
Dag 2: Voila, vers uit de oven en heerlijk ruikend!
Foto: Hoe de taart in het midden uit ziet.
Ingrediënten
- Volle melk
- Karnemelk
- Eieren
- Vanille extract
- Honing
- Suiker
- Amandelpoeder
- Bladerdeeg
Dag 1: De vulling (de matten) is gemaakt uit de volle melk en de karnemelk en is omhoog gehangen om een nacht uit te lekken.
Dag 2: Hoe de vulling (de matten) er onbewerkt uit ziet nadat het een nacht heeft kunnen uitlekken.
Dag 2: Hoe de vulling eruit ziet nadat de overige ingrediënten aan de matten werden toegevoegd.
Dag 2: De bladerdeeg die gevuld is met de vulling. Er werd inmiddels ook opgeklopte eiwitten met suiker toegevoegd. Dit maakt het geheel witter en egaler.
Dag 2: Bijna klaar voor in de oven. De bovenste laag bladerdeeg werd aangebracht en kreeg een laagje met eierdooier om alles de bladerdeeg mooi te laten glanzen. De gaatjes zorgen ervoor dat er geen lucht zou opstapelen in de taart.
Dag 2: Voila, vers uit de oven en heerlijk ruikend!
Foto: Hoe de taart in het midden uit ziet.
Ingrediënten
- Volle melk
- Karnemelk
- Eieren
- Vanille extract
- Honing
- Suiker
- Amandelpoeder
- Bladerdeeg
0 reacties:
Een reactie posten