Eén van mijn eerste creaties was deze "pig in the mud pie", die ik gemaakt heb voor de verjaardag van mijn vader. Deze overheerlijke caloriebom bestaat uit een chocoladebiscuit met een chocoladeslagroom en ganache van zwarte chocolade.
Om een leuke twist te geven aan deze klassieke 'bombe taart', besloot ik om er een tonnetje voor varkentjes van te maken. De ton is gemaakt door een reeks aan leo's tegen de ganache te bevestigen en de varkentjes heb ik gemaakt door witte marsepein zelf te kleuren en te bewerken. Meestal worden dergelijke figuren gemaakt uit fondant... hoewel je hier prachtige zaken mee kunt maken, vind ik fondant van smaak niet lekker en neemt het een stuk van de taart weg. Vandaar dat ik prefereer om te werken met marsepein.
Ingrediënten
- Bloem
- Eieren
- Room
- Suikersiroop
- Zwarte chocolade
- Marsepein
- Rode kleurstof
- Leo's
Om een leuke twist te geven aan deze klassieke 'bombe taart', besloot ik om er een tonnetje voor varkentjes van te maken. De ton is gemaakt door een reeks aan leo's tegen de ganache te bevestigen en de varkentjes heb ik gemaakt door witte marsepein zelf te kleuren en te bewerken. Meestal worden dergelijke figuren gemaakt uit fondant... hoewel je hier prachtige zaken mee kunt maken, vind ik fondant van smaak niet lekker en neemt het een stuk van de taart weg. Vandaar dat ik prefereer om te werken met marsepein.
Ingrediënten
- Bloem
- Eieren
- Room
- Suikersiroop
- Zwarte chocolade
- Marsepein
- Rode kleurstof
- Leo's
0 reacties:
Een reactie posten